Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag tagliatelle,
6 dag suszonych pomidorów,
8 czarnych oliwek,
1 mały pęczek natki,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
3 łyżki oliwy,
sok z 1 cytryny,
sól.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w wodzie ok. 3 godzin. Oliwki pokroić. Natkę pokroić. Namoczone pomidory też pokroić. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić w misce. Dodać oliwę, pomidory, oliwki i 2 łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Makaron wymieszać z sosem. Doprawić jeśli potrzeba. Posypać natką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorAsia

Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem: Podobne przepisy

Tagliatelle śródziemnomorskie z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy