Składniki:
1,5 l. wywaru uzyskanego z kostki drobiowej KNORR, 1,5 g masła,
1 łyżka mąki,
3 ząbki czosnku,
30 g sera żółtego gouda,
0,5 szkl. śmietany (np. 12%),
natka pietruszki,
gałka muszkatałowa, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rozpuścić kostki rosołowe drobiowe KNORR w 1,5 l wody. Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić ją wywarem KNORRa. Dodać zmiażdzony czosnek i starty ser zółty. Mieszać do rozpuszczenia się sera, na końcu dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Zupa ta, choć bardzo prosta w przygotowaniu, jest świetna i na wykwintne przyjęcie i na domowy codzienny obiad.
Spróbujcie! Naprawdę warto! Zagości na stałe w waszym jadłospisie!
Smacznego.
Jak podawać?
Można podawać z grzankami.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | mm.ii |