Składniki:
1 opakowanie mrożonych warzyw,
3–4 łyżki oliwy lub oleju,
ząbek czosnku,
kilka gałązek natki pietruszki,
15 dag sera typu feta,
kilka czarnych oliwek,
kilka kromek bagietki,
przyprawa Vegeta,
bazylia.
Jak przyrządzić?
Jarzynka śródziemnomorska, porcja dla 3–4 osób:
Warzywa dusić na patelni przez 15 minut. Dodać obrany i rozgnieciony ząbek czosnku, umytą i posiekaną natkę oraz pokrojone w plasterki oliwki, zamieszać. Fetę pokroić w kostkę i na koniec posypać nią warzywa. Dodać przyprawy. Jarzynkę podawać ze zrumienioną w tosterze lub piekarniku bagietką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | kf.jan |