Składniki:
chleb tostowy, oliwa, 15 dag pieczarek, 10 dag ogórków konserwowych, 5 dag (lub więcej wg gustu) startego żółtego sera, 1 jajo, dwa liście selera naciowego, vegeta.
Jak przyrządzić?
Przygotowujemy farsz: pieczarki szatkujemy w plasterki, ogórki ścieramy na grubej tartce, żółty ser również, drobno kroimy seler. Wszystko mieszamy spajając jajkiem i doprawiamy vegetą.Tosty smarujemy oliwą i układamy farsz. Zapiekamy krótko w piekarniku (170 stopni) do zrumienienia (około 15 min.). Palce lizać.
Uwagi:
Uwaga! Podczas przygotowywania farszu, po wymieszaniu i spróbowaniu stwierdziłem, że bez dodania jajka wychodzi z tego fajna sałatka.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mgm5 |