Składniki:
10 jaj, mąka krupczatka, masło, bułka tarta, trochę mleka, vegeta, pieprz, szczypiorek, olej
Jak przyrządzić?
8 jaj ugotować i zetrzeć na grubej tarce, wbić 2 jaja surowe, do tego zrobić zasmażkę z łyżki masła i 2 łyżek mąki i zalać 1/2 szkl. mleka.To wszystko razem połączyć, dodać przyprawy i szczypiorek lub pietruszkę. Jak będzie za miękkie, to dodać 1 łyżkę bułki tartej, po czym formować małe krokieciki, obtoczyć w bułce tartej i kłasć na gorący olej, obsmazyć z obu stron.
Jak podawać?
Dobrze smakuje z zieloną sałatą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | alex-32 |