Raita - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ziemniaki, oliwa, czarna gorczyca, wiórki kokosowe, jogurt

Jak przyrządzić?

Ugotować ziemniaki, do imbryczka wlać ok. 30 ml oleju, rozgrzać na małym ogniu i dorzucić ok. półtorej łyżeczki czarnej gorczycy. Przykryć. Jak przestanie strzelać, dosypać dwie łyżeczki wiórków kokosowych i mieszać. Jak zrobią się złotawe i puszczą aromat, polać ziemniaki, wymieszać i polać jogurtem.

Potrzebne przybory:

garnek do ziemniaków, imbryk do oleju

Jak podawać?

Na zimno.

Uwagi:

Potrawa z Indii, bardzo prosta i smaczna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćśrednia
Autorfati

Raita: Podobne przepisy

Powiązane Tematy