Składniki:
Na 2 osoby:
3 duże lub 4 małe piersi z kurczaka,
3-5 łyżek oliwy,
przyprawy: curry, papryka słodka i ostra, pieprz czarny
mielony, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek, sól
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić na dość drobne i cienkie kawałeczki, przełożyć do miski, wymieszać z oliwą i przyprawami (wg uznania) - tak by wszystkie kawałki mięsa były dokładnie obtoczone przyprawami.Odstawić w chłodne miejsce na kilka minut (lub dłużej).Na rozgrzaną patelnię teflonową przełożyć mięso (nie trzeba już dolewać oliwy) i smażyć około 10-20 min. Całość trzeba dokładnie mieszać i rozbijać mięso, tak aby kawałki się nie posklejały.
Jak podawać?
Podawać z ryżem, surówkami i sosami, np. majonezowym, czosnkowym, pomidorowym lub innymi.
Uwagi:
Przepis prosty i szybki - zapożyczony od mojego męża:)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | demisec |