Kebab - wersja domowa

Przepis kulinarny

Składniki:

Na 2 osoby:
3 duże lub 4 małe piersi z kurczaka,
3-5 łyżek oliwy,
przyprawy: curry, papryka słodka i ostra, pieprz czarny
mielony, tymianek, zioła prowansalskie, czosnek, sól

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pokroić na dość drobne i cienkie kawałeczki, przełożyć do miski, wymieszać z oliwą i przyprawami (wg uznania) - tak by wszystkie kawałki mięsa były dokładnie obtoczone przyprawami.Odstawić w chłodne miejsce na kilka minut (lub dłużej).Na rozgrzaną patelnię teflonową przełożyć mięso (nie trzeba już dolewać oliwy) i smażyć około 10-20 min. Całość trzeba dokładnie mieszać i rozbijać mięso, tak aby kawałki się nie posklejały.

Jak podawać?

Podawać z ryżem, surówkami i sosami, np. majonezowym, czosnkowym, pomidorowym lub innymi.

Uwagi:

Przepis prosty i szybki - zapożyczony od mojego męża:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autordemisec

Kebab - wersja domowa: Podobne przepisy

Kebab - wersja domowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy