DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach!

Z tego przepisu korzystały nasze babcie.

Majonez to niezastapiony dodatek do jaj, jednak przez dużą kaloryczność często musimy z niego rezygnować.  W programie Bułka z masłem podpowiemy, jak przygotować znacznie zdrowszą i mniej tłustą wersję. Dla fanów tradycji — majonez w standardowej formie, a dla lubiących kuchenne eksperymenty — jego druga wersja ze smacznym dodatkiem.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak zadbać o prawidłowy SEN NIEMOWLAKA? Najlepsze sposoby, jak UŚPIĆ DZIECKO Prokuratura już bada sprawę Ziemkiewicza. Kapela: "Jerzy Urban też został skazany z tego paragrafu i zapłacił 20 tysięcy" Zamiast pomóc, mogą szkodzić. Wszystko o ANTYBIOTYKACH Kim jest Ewa Kopacz i kto jest premierem? CHAJZER zapytał Polaków, wynik jest ZATRWAŻAJĄCY Zioła spoza Polski szczególnie niebezpieczne. Sprawdź, czego używasz w kuchni Jimmy Fallon znów sprowokował gwiazdę. Tym razem JULIĘ ROBERTS Ten zabieg to nie tylko pedicure. Może uchronić przed amputacją stopy Chirurgiczny sposób na MŁODY WYGLĄD? Lekarze ostrzegają przed zagrożeniem dla GAŁEK OCZNYCH Zapach jest najważniejszy. Decyduje o ZACHOWANIU PŁCIOWYM Conchita Wurst pokazuje, jak zmienia się w KOBIETĘ! Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć Pijesz dużo wody? To może ci zaszkodzić! Jeszcze groźniejszy jest inny zwyczaj