Składniki:
2 białe części porów,
6 jajek (ugotowanych na twardo),
20 dag szynki konserwowej (w kawałku),
1 puszka kukurydzy,
1 słoiczek selera,
majonez
Jak przyrządzić?
Pory umyć i pokroić w półtalarki. Sparzyć gorącą wodą. Odcedzić i wystudzić. Szynkę i jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i seler odsączyć z zalewy.W szklanym naczyniu układać warstwami:pory,kukurydza,2-3 łyżki majonezu (rozsmarować),jajka,szynka,2-3 łyżki majonezu (rozsmarować).
Uwagi:
Sałatkę wstawić do lodówki na noc. Rano wyjąć z lodówki i wymieszać wszystkie składniki. Można przyprawić solą i pieprzem (ja nie doprawiam).Smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | KasiaR |