Chereczniaki - kotlety z kaszy gryczanej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 torebki kaszy gryczanej,
30 dag białego sera,
3 jaja,
2-3 łyżki tłuszczu (najlepiej olej),
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pieprz i sól,
bułka tarta do panierki,
olej do smażenia

Jak przyrządzić?

Kaszę ugotować i wystudzić, ser rozdrobnić (można przepuścić przez maszynkę), wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Formować na porcje, tak jak to robi się przy kotletach mielonych, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.

Potrzebne przybory:

patelnia, miska, garnek

Jak podawać?

Podawać polane obowiązkowo sosem grzybowym i do tego surówka według własnego uznania, ja zajadam to z surówką z kiszonej kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje12
Autorzenn

Chereczniaki - kotlety z kaszy gryczanej: Podobne przepisy

Chereczniaki - kotlety z kaszy gryczanej: wypróbuj również

Powiązane Tematy