Składniki:
2 biszkopty!
Krem:
3 szklanki mleka,
1 szklanka cukru (niepełna),
1,5 kostki masła,
cukier waniliowy,
3/4 szklanki mąki pszennej + łyżka ziemniaczanej,
10 dag płatków migdałowych.
Na wierzch kokos:
1 łyżka cukru, 10 dag kokosu, 1 łyżka masła.
Jak przyrządzić?
Krem:1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1,5 szklanki mleka rozpuścić 3/4 szklanki mąki pszennej + 1 łyżkę ziemniaczanej. Ugotować z tego gęsty budyń i ostudzić. Masło rozetrzeć mikserem na masę i dodawać budyń. Na końcu dodać 10 dag płatków migdałowych, dalej miksując. Biszkopt przełożyć masą i wierzch także :)Na wierzch kokos:Wszystkie składniki podsmażyć na złoty kolor, ostudzić, wyłożyć na wierzch biszkoptu posmarowanego kremem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | blondii |