Składniki:
Biszkopt:
6 jajek,
15 dag cukru,
15 dag mąki pszennej (w tym 1 łyżka ziemniaczanej),
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa:
30 dag orzechów włoskich,
10 dag kokosu,
1 kostka margaryny,
3/4 szklanki cukru,
6 łyżek mleka
Jak przyrządzić?
Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodając cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, ciągle ubijać mikserem, na koniec wsypać mąkę z proszkiem przez sitko i wymieszać ręcznie. Wlać do formy wyłożonej pergaminem i wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 min w 180 stopniach.Masa:Mleko, margarynę, cukier zagotować, dodać orzechy (15 dag pokroić, 15 dag zmielić przez maszynkę), kokos. Wszystko razem gotować ok. 5 min, ciągle mieszając. Wyłożyć na biszkopt.Można polewą czekoladową trochę przyozdobić. Smacznego :D
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | blondii |