Składniki:
Biszkopt:
6 jajek,
15 dag cukru,
15 dag mąki pszennej (w tym 1 łyżka mąki ziemniaczanej),
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Pianka:
2 galaretki (smak jaki tam lubicie :P),
2 śnieżki w proszku
Jak przyrządzić?
Biszkopt:Białka ubić na sztywno, potem dodając cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, ubić mikserem, na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia przez sitko i wymieszać ręcznie. Wlać do formy wyłożonej pergaminem i wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 min w 180 stopniach.Pianka:Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody, ostudzić. Śnieżki zrobić jak przepis na opakowaniu. Stężoną galaretkę dodawać do ubitej śnieżki i razem wymieszać. Piankę wyłożyć na biszkopt i gotowe :) Smacznego!
Potrzebne przybory:
mikser, blaszka, pergamin
Jak podawać?
Najlepiej schłodzone.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | blondii |