Składniki:
pół kurczaka,
torebka ryżu,
śmietana,
pęczek kopru,
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Kurczaka gotujemy w małej ilości wody do miękkości. Powstały wywar zostawiamy. W międzyczasie gotujemy ryż i kroimy drobno cały pęczek kopru. Kurczaka po schłodzeniu kroimy, kości, chrząstki itp. wyrzucamy. Dodajemy pokrojonego kurczaka do naszego wywaru razem z ryżem. Gotujemy (ale NIE doprowadzamy do wrzenia!). Dodajemy mały kubek śmietany i koper. Doprawić solą i pieprzem.Gdy ryż wchłonie cały wywar, danie jest gotowe.
Potrzebne przybory:
garnek,nóż,deska do krojenia
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Gotujmy to wszystko na małym ogniu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Dziub |