Kurczak w potrawce (autor Dziub) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pół kurczaka,
torebka ryżu,
śmietana,
pęczek kopru,
sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Kurczaka gotujemy w małej ilości wody do miękkości. Powstały wywar zostawiamy. W międzyczasie gotujemy ryż i kroimy drobno cały pęczek kopru. Kurczaka po schłodzeniu kroimy, kości, chrząstki itp. wyrzucamy. Dodajemy pokrojonego kurczaka do naszego wywaru razem z ryżem. Gotujemy (ale NIE doprowadzamy do wrzenia!). Dodajemy mały kubek śmietany i koper. Doprawić solą i pieprzem.Gdy ryż wchłonie cały wywar, danie jest gotowe.

Potrzebne przybory:

garnek,nóż,deska do krojenia

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Gotujmy to wszystko na małym ogniu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
AutorDziub

Kurczak w potrawce (autor Dziub): Podobne przepisy

Kurczak w potrawce (autor Dziub): wypróbuj również

Powiązane Tematy