Składniki:
3 jajka,
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku,
zielona pietruszka,
bazylia lub estragon,
1 łyżka masła,
1 łyżka śmietany,
sól,
pieprz
Jak przyrządzić?
Jajka wbić do miski, wymieszać ze śmietaną i z ziołami, doprawić solą i pieprzem. Lekko ubić trzepaczką lub widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i usmażyć. Gdy brzegi omletu będą usmażone, a środek lekko ścięty, złożyć go na pół.
Jak podawać?
Na talerzu, a na potrawę można położyć kilka liści całej żywej bazylii!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | 425 |
Autor | ...:::keny:::... |