Awokado ze szpinakiem i krabami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 garście liści szpinaku (najlepiej, jak są to młode listki),
awokado,
paczka paluszków krabowych,
2-3 jajka ugotowane na twardo.
Sos:
1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
wyciśnięty sok z 1/2 cytryny,
szczypta soli,
1/2 łyżeczki cukru,
4-5 łyżek oleju,
2-3 łyżki majonezu

Jak przyrządzić?

Szpinak wcześniej sparzyć, odcedzić i drobno posiekać.Awokado rozdrobnić widelcem. Ugotowane na twardo jajka pokroić drobno.Kraby pokroić drobno.Wszystko razem wrzucić do salaterki. Składniki sosu (oprócz majonezu) wymieszać dokładnie razem w szklaneczce lub kubeczku i wlać do salaterki.Dodać majonez.Wszystko razem wymieszać.Smacznego!

Uwagi:

Ta sałatka może służyć jako dip do chipsów lub innych potraw, jeżeli nie dodamy do niej krabów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutorLui

Awokado ze szpinakiem i krabami: Podobne przepisy

Awokado ze szpinakiem i krabami: wypróbuj również

Powiązane Tematy