Składniki:
ziemniaki,
cebula,
jajka,
śledź (matjas w occie),
pomidory,
ser żółty,
majonez - duży słoik
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ugotowaniu odstawić do ostygnięcia. Śledzie obrać ze skórki, jajka ugotować na twardo. Wszystkie składniki pokroić w kostkę (ok. 1x1 cm). Cebulkę posiekać, a ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach. Tak przygotowane składniki układamy w naczyniu w odpowiedniej kolejności:ziemniaki,majonez,cebulka, majonez,jajo,majonez,śledź,majonez,jajo,majonez,cebulka,majonez, ziemniaki,majonez,pomidor, ser.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | cheese |