Koperkowy sos z jajkami - danie ekspresowe, a jakie wyborne

Przepis kulinarny

Składniki:

Koperek, śmietana (małe opakowanie) 12%, woda - w zależności od ilości (1,5 szklanki), 2 łyżki mąki, przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka), jajka

Jak przyrządzić?

Śmietanę, wodę, mąkę rozmieszać, doprawić. Zagotować na małym ogniu. Dodać koperek (ja daję duży pęczek). I tyle. Ugotowane wcześniej jajka na twardo (obrane i całe) do sosiku hop. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, ale generalnie z ziemniakami.

Potrzebne przybory:

rondelek, garnek, nóż

Jak podawać?

Podawać na gorąco.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorZuza

Koperkowy sos z jajkami - danie ekspresowe, a jakie wyborne: Podobne przepisy

Koperkowy sos z jajkami - danie ekspresowe, a jakie wyborne: wypróbuj również

Powiązane Tematy