Składniki:
cała 1 włoszczyzna,
1 kg ziemniaków,
2 cebule,
masło,
pieprz i sól,
5 jajek,
makaron (długi),
cytryna,
cukier
Jak przyrządzić?
Włoszczyznę wypłukać, pociachać drobno i ugotować.1 kg ziemniaków obrać, umyć i ugotować osobno. Cebulę podsmażyć na patelni na maśle (nie przypalając jej), dodać pieprz i sól. Ugotowane warzywa i ziemniaki pomieszać, zalać masłem i dodać podsmażoną cebulę. Z wierzchu ugotowany makaron, zalać masłem i posypać łyżeczką cukru i skropić cytryną.Porcje podawać na jednym talerzu Palce lizać.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Włożyć trochę serca!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 560 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Lukas |