Składniki:
2 piersi z kurczaka, 1/2 kg pieczarek, 1 papryka czerwona, 1 sałata lodowa, tłuszcz do smażenia, przyprawy do kurczaka, sól pieprz
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić w kosteczkę, podsmażyć około 5 min. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dalej smażyć 10 min. Na koniec dodać paprykę pokrojoną w paseczki i przyprawy, smażyć jeszcze 5 min. Sałatę umyć, poszarpać na kawałki. Na półmisku układać warstwami: sałata, farsz, sałata, farsz, sałata, farsz... Podawać na gorąco jako danie głównie na eleganckie kolacje.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | bożena |