Jajecznica na suszonych borowikach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Suszone borowiki, jajka, sól, masło

Jak przyrządzić?

Namoczyć kilka kapeluszy borowików, a następnie obgotować przez około 20 minut (do miękkości). Następnie grzybki odcedzić i pokroić w kostkę. Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć grzybki (dosolić), aż złapią rumieniec. Na koniec dodać jajka i podsmażyć według uznania. Smacznego!

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek

Jak podawać?

Z pieczywem.

Uwagi:

Warunek konieczny: grzyby muszą być najwyższej jakości, bez robaków!Warunek pożądany: jajka naturalne, a nie fermowe podwoją walory smakowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorAndrzej

Jajecznica na suszonych borowikach: Podobne przepisy

Jajecznica na suszonych borowikach: wypróbuj również

Powiązane Tematy