Składniki:
śmietana 36% duża - 400 ml lub dwie małe, 4 galaretki pomarańczowe, puszka brzoskwiń, ciastka biszkopty
Jak przyrządzić?
Rozpuścić dwie galaretki w szklance gorącej wody, ostudzić, ubić śmietanę. Do ubitej śmietany dodawać schłodzoną galaretkę, cały czas ubijając mikserem na niewielkich obrotach. Na dno tortownicy ułożyć biszkopty, zalać je sokiem z brzoskwiń. Na biszkopty wyłożyc ubitą masę, dodać do niej brzoskwinie. 2 pozostałe galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody, według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Jak masa zastygnie w lodówce, zalać ją przestygniętą galaretka. Naprawdę przepyszne. Smacznego.
Potrzebne przybory:
tortownica o średnicy 25 cm, mikser
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 16 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | AISOG |