Śmietankowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

śmietana 36% duża - 400 ml lub dwie małe, 4 galaretki pomarańczowe, puszka brzoskwiń, ciastka biszkopty

Jak przyrządzić?

Rozpuścić dwie galaretki w szklance gorącej wody, ostudzić, ubić śmietanę. Do ubitej śmietany dodawać schłodzoną galaretkę, cały czas ubijając mikserem na niewielkich obrotach. Na dno tortownicy ułożyć biszkopty, zalać je sokiem z brzoskwiń. Na biszkopty wyłożyc ubitą masę, dodać do niej brzoskwinie. 2 pozostałe galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody, według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Jak masa zastygnie w lodówce, zalać ją przestygniętą galaretka. Naprawdę przepyszne. Smacznego.

Potrzebne przybory:

tortownica o średnicy 25 cm, mikser

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje16
Przybliżony koszt12 zł
AutorAISOG

Śmietankowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy