Chleb na jajku

Przepis kulinarny

Składniki:

Chleb, 1 jajko, smalec, imbir, vegeta, pieprz, ser żółty, czosnek, keczup

Jak przyrządzić?

Jajka rozbić jak do kotletów schabowych, dodać do nich vegetę, pieprz oraz jak ktoś chce - imbir i czosnek (zgnieciony lub mielony).Na patelnię dać trochę smalcu, jak ktoś woli bardziej tłuste, dać więcej.Chleb pokrojony w kromki umoczyć w rozbitych wcześniej jajkach i położyć na patelnię. Smażyć do uzyskania złotego koloru, po przewróceniu na drugę stronę położyć ser żółty i przykryć pokrywką.

Jak podawać?

Chleb podawać na talerzykach, najlepiej z keczupem.

Uwagi:

Ja używam do tego czerstwego chleba.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 kromki
AutorKorbol

Chleb na jajku: Podobne przepisy

Chleb na jajku: wypróbuj również

Powiązane Tematy