Składniki:
Chleb, 1 jajko, smalec, imbir, vegeta, pieprz, ser żółty, czosnek, keczup
Jak przyrządzić?
Jajka rozbić jak do kotletów schabowych, dodać do nich vegetę, pieprz oraz jak ktoś chce - imbir i czosnek (zgnieciony lub mielony).Na patelnię dać trochę smalcu, jak ktoś woli bardziej tłuste, dać więcej.Chleb pokrojony w kromki umoczyć w rozbitych wcześniej jajkach i położyć na patelnię. Smażyć do uzyskania złotego koloru, po przewróceniu na drugę stronę położyć ser żółty i przykryć pokrywką.
Jak podawać?
Chleb podawać na talerzykach, najlepiej z keczupem.
Uwagi:
Ja używam do tego czerstwego chleba.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 kromki |
Autor | Korbol |