Sałatka Cezar - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 słoiczek selera Rolnik,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka ananasa,
20 dag szynki lub innej wędliny,
1 duży por,
5 jaj,
15 dag żółtego sera,
1 słoiczek majonezu,
1/2 słoiczka śmietany

Jak przyrządzić?

W szklanej misce układamy warstwami:seler, kukurydzę, ananasa pokrojonego w kostkę, szynkę pokrojoną w kostkę, por drobno pokrojony, jajka ugotowane na twardo i starte na tarce (grube oczka). To wszystko zalać sosem powstałym z wymieszania majonezu ze śmietaną, na wierzch żółty ser starty na tarce (grube oczka). Smacznego.

Uwagi:

Po przygotowaniu przed podaniem, dobrze, gdy postoi w lodówce ok. 2 godz.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćsmak zabija kalorie
Autorolusia

Sałatka Cezar: Podobne przepisy

Sałatka Cezar: wypróbuj również

Powiązane Tematy