Kopa kokosowa

Przepis kulinarny

Składniki:

4 białka,
25 dag kokosa,
25 dag cukru,
4 opakowania Śnieżki,
0,5 l mleka,
owoce:
ananas (z puszki),
brzoskwinie (z puszki),
pomarańcze lub mandarynki (mogą być z puszki),
kiwi,
rodzynki,
orzechy

Jak przyrządzić?

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kokos i wymieszać, wyłożyć do małej blaszki i piec w piekarniku w 170 st. na złoty kolor. Ananasa, brzoskwinie, pomarańcze, kiwi i orzechy pokroić na niewielkie kawałki. Śnieżki ubić w 0,5 l mleka. Do dużej miski na spód dajemy najpierw śmietanę, potem pokruszony kokos, a następnie owoce, rodzynki i orzechy. Na górę znowu dajemy śmietanę, kokos, owoce itd. Kończymy śmietaną i ozdabiamy owocami lub kokosem. Wkładamy do lodówki na około 2 godzin. Smacznego

Jak podawać?

Kopę nabieramy łyżką do samego dna i nakładamy do pucharków.

Uwagi:

Jeżeli zostanie nam produktów, to możemy zrobić kopę w dwóch miskach, ale pamiętajmy, że musi to być miska ozdobna.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
AutorGabi

Kopa kokosowa: Podobne przepisy

Kopa kokosowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy