Składniki:
4 białka,
25 dag kokosa,
25 dag cukru,
4 opakowania Śnieżki,
0,5 l mleka,
owoce:
ananas (z puszki),
brzoskwinie (z puszki),
pomarańcze lub mandarynki (mogą być z puszki),
kiwi,
rodzynki,
orzechy
Jak przyrządzić?
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kokos i wymieszać, wyłożyć do małej blaszki i piec w piekarniku w 170 st. na złoty kolor. Ananasa, brzoskwinie, pomarańcze, kiwi i orzechy pokroić na niewielkie kawałki. Śnieżki ubić w 0,5 l mleka. Do dużej miski na spód dajemy najpierw śmietanę, potem pokruszony kokos, a następnie owoce, rodzynki i orzechy. Na górę znowu dajemy śmietanę, kokos, owoce itd. Kończymy śmietaną i ozdabiamy owocami lub kokosem. Wkładamy do lodówki na około 2 godzin. Smacznego
Jak podawać?
Kopę nabieramy łyżką do samego dna i nakładamy do pucharków.
Uwagi:
Jeżeli zostanie nam produktów, to możemy zrobić kopę w dwóch miskach, ale pamiętajmy, że musi to być miska ozdobna.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gabi |