Składniki:
Biszkopt:
4 jajka, 1 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku, 1 l mleka, 2 budynie karmelowe, 10 łyżek cukru, 1 kost. masła, 1 kost. margaryny Kasi, 20 dag płatków migdałowych, 3 op. cukru waniliowego
Jak przyrządzić?
Białka ubić, dodać żółtka, cukier i mąkę z proszkiem, biszkopt piec 20 min. Ugotować budyń z cukrem i po wystudzeniu zrobić krem z 1 kost. margaryny i 1/2 kost. masła. Biszkopt przełożyć kremem i na to wyłożyć migdały: usmażyć je na 1/2 kost. masła z cukrem waniliowym na złoty kolor. Ułożyć na wierzchu i bokach tortu.
Potrzebne przybory:
okrągła forma do ciasta, mikser, patelnia
Jak podawać?
Najlepiej smakuje na zimno.
Uwagi:
Można też dać trochę miogdałów do środka kremu. Smacznego.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | muszelka |