Składniki:
podwójny filet z kurczaka,
puszka ananasa,
puszka kukurydzy,
mały majonez Kielecki,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, odsączyć kukurydzę, ananasa pokroić w drobną kosteczkę, aby jego wielkość była zbliżona do wielkości kukurydzy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodać czosnek drobniutko pokrojony, majonez i jeszcze raz wymieszać.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Uwagi:
Gotując kurczaka, można do niego dodać łyżeczkę vegety. Kosteczki z kurczaka nie mogą być zbyt drobne, żeby nie rozleciały się, a sól i pieprz dodajemy na samym końcu, jeśli uważamy, że jest taka potrzeba.Czosnek nie może być wyciskany, tylko pokrojony.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | MonikaF |