Składniki:
ryba - filet,
papryka kons., ogórek kons., cebula, olej, koncentrat pomidorowy, przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ocet, keczup
Jak przyrządzić?
Filety ryby usmażyć w cieście jak naleśnik. Przełożyć w salatercewarstwami z papryką, ogórkiem i cebulą. W garnku ugotowaćzalewę: szkl. wody, mały koncentrat pomidorowy, 4 łyżki oleju, 4 łyżki octu,4 łyżki keczupu, liść laurowy, ziele angielskie, 1 mała łyżeczka cukru. Ostudzić. Zalać rybę i odstawić, aby się przegryzła.Robimy to danie dzień wcześniej przed przyjęciem. Smacznego - palce lizać.
Potrzebne przybory:
patelnia, salaterka, nóz, deska
Jak podawać?
W wysokiej salaterce, aby była przykrytazalewą.
Uwagi:
Filety ryby według upodobania.W czasie gdy smażymy rybę, robimy zalewę - będzie szybciej.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Halina |