Składniki:
2 kg pieczarek, 3-4 cebule, 1 kg mięsa mielonego, 1 słoik ogórków konserwowych, 1 kg papryki konserwowej, bułka tarta, słoiczek keczupu, słoiczek koncentratu pomidorowego, 1,5 łyżki musztardy, pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na kawałeczki podsmażyć, a póżniej dusić do miękkości. Z mięsa mielonego uformować małe pulpeciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Usmażone mięso dodać do pieczarek, wymieszać i razem przesmażyć. W tłuszczu, na którym smażyło się mięso, usmażyć pokrojone w paski ogórki z papryką. Dodać do pieczarek z mięsem i wymieszać. Na koniec dodać słoiczek keczupu, słoiczek przecieru pomidorowego i 1,5 łyżeczki musztardy. Doprawić do smaku.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Asiek |