Składniki:
4 różnokolorowe galaretki,
śmietana 36%,
żelatyna,
cukier puder
Jak przyrządzić?
Galaretki - albo robimy wg przepisu i czekamy, aż będą sztywne, albo kupujemy w sklepie gotowe.Rozpuszczamy żelatynę wg przepisu i schładzamy w możliwie jak najszybszy sposób.Sztywne galaretki kroimy w drobne kosteczki. Wrzucamy do jednej miski i mieszamy.Lepiej teraz je odstawić do lodówki.Śmietę mikujemy, jak zacznie gęstnieć, dolewamy żelatyny i dalej miksujemy, dosypując cukru pudru.Zmiksowaną śmietanę przelewamy do foremki.Wsypujemy do niej pokrojone galaretki i mieszamy.Wtawiamy do lodówki na ok. godziny.
Potrzebne przybory:
mikser
Jak podawać?
Na talerzykach deserowych.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | baaaardzo duza |
Autor | dori |