Bananowa wyspa

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jaj, 1,5 szkl. cukru kryształ, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek gorącej wody, 1 szkl. mąki, 2 budynie waniliowe, 2 łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 600 ml mleka, 40 dag masła roślinnego lub margaryny, 1 puszka ananasa w plastrach, 2 banany, polewa czekoladowa

Jak przyrządzić?

Żółtka ubić z 4 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i wodą, dodać białka ubite z 1 szkl. cukru, połączyć z mąką, 1 budyniem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Piec około 30-40 min.Ugotować budyń z resztą cukru, ostudzić. Masło utrzeć, dodawać stopniowo chłodny budyń, następnie pokrojone w kostkę ananasy, banany. Ciasto przekroić na 3 części, nasączyć sokiem ananasowym, przełożyć kremem, polać polewą.

Uwagi:

Polewa może być, ale nie musi.. Ja robię wersję bez polewy... to według gustu;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autormarteczka7

Bananowa wyspa: Podobne przepisy

Bananowa wyspa: wypróbuj również

Powiązane Tematy