BANANOWA przekąska dla dbających o linię
Nie tylko wybornie smakuje, ale także jest zdrowe i niskokaloryczne.
Ciasto bananowe nie tylko wybornie smakuje, ale także jest zdrowe i niskokaloryczne. Jeśli więc masz ochotę na nietuczącą przekąskę, wypróbuj nasz przepis.
Składniki:
Szklanka mąki pszennej
¾ szklanki mąki żytniej razowej
Pół łyżeczki soli
Łyżeczka sody
Łyżeczka cynamonu, szczypta kardamonu i gałki muszkatołowej
2 łyżki cukru brązowego
Suszone daktyle (lub figi), orzechy (nerkowca, włoskie, laskowe)
2 jajka
1/3 szklanki oliwy
¼ szklanki miodu
¼ szklanki jogurtu greckiego
3 dojrzałe banany
Forma keksowa o wymiarach 9×28 cm wysmarowana oliwą i obsypana otrębami
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze