Składniki:
1 kg filetów (posypać vegetą, muszą trochę poleżeć),
1 słoik ogórków konserwowych,
1 słoik papryki konserwowej,
2,5 dużej cebuli.
Sos:
2 szklanki wody,
1 szklanka oleju,
3 łyżki keczupu,
0,5 słoiczka przecieru pomidorowego,
2 łyżki cukru,
3 łyżki octu,
sól do smaku
Jak przyrządzić?
Ryby obtoczyć w mące i usmażyć.Warzywa pokroić w kostkę - przekładać nimi ryby. I tak: ryby, warzywa, ryby, na wierzchu muszą być warzywa. Składniki sosu zagotować i zalać nim ryby.Pozostawić do wystudzenia. Smacznego.
Potrzebne przybory:
nóż, talerz, garnek, widelec, miska
Jak podawać?
Każdy sobie nakłada na talerz.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Wodnik |