Składniki:
żurek i biały barszcz w proszku - dowolnej firmy np. Knorr, Winiary,
kwaszona kapusta,
natka pietruszki lub koperek.
Mogą być, ale nie muszą:
ziemniaki, jajko, kiełbasa
Jak przyrządzić?
Ugotować razem żurek i barszcz biały w proszku - wg przepisu (trzeba zwrócić uwagę na identyczny sposób przygotowania).Jeśli ktoś lubi lub chce mieć wersję bardziej pożywną, dodać podgotowane wcześniej, pokrojone w kostkę ziemniaki lub plasterki kiełbasy, ew. jajko.Do ugotowanej zupki dorzucić - wszystko drobno posiekane - koperek, natkę pietruszki i kwaszoną kapustę.
Uwagi:
Dużo witaminy C.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska - w wersji bez dodatków |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Anka |