Karkówka w pierzynce

Przepis kulinarny

Składniki:

Karkówka ok. 1 kg, śmietana 30% słodka, zupa w proszku cebulowa - najlepiej Knorr, sól do zmiękczania mięsa, pieprz, olej do obsmażenia

Jak przyrządzić?

Kroimy karkówkę jak na kotlety, posypujemy solą zmiękczającą mięsko i oprószamy pieprzem, wkładamy do lodówki na 20 min. Następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa karkówkę, obsmażamy mięsko na patelni, a następnie układamy na blaszce. W międzyczasie miksujemy śmietanę z zupą cebulową, smarujemy na wierzchu poukładaną karkówkę i wkładamy do piekarnika na 1,5 godziny (ew. aż się góra zarumieni):) Smacznego!!!

Jak podawać?

Z ziemniakami pieczonymi, ryżem, kaszą jęczmienną, ja ostatnio podawałam z ryżem i warzywami. Bardzo smaczne, polecam:)!!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Kalorycznośćduża
Przybliżony koszt20 zł
AutorZefirka

Karkówka w pierzynce: Podobne przepisy

Karkówka w pierzynce: wypróbuj również

Powiązane Tematy