Składniki:
Ciasto:
po ok. pól szklanki wody i mleka,
mąka,
jajko,
sól.
Nadzienie:
cienkie parówki (tyle, ile kto zje:-),
cebula (po 1 na każdy naleśnik),
kilka plasterków żółtego sera + pół kostki startego,
pieprz, inne zioła wg gustu
Jak przyrządzić?
Mąkę, jajko, wodę i mleko miksujemy razem, aż ciasto nabierze lejącej konsystencji. Doprawiamy solą. Smażymy naleśniki. Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy na patelni. Tak przygotowaną cebulkę rozkładamy na każdym naleśniku. Na jednej połówce układamy po dwa plasterki sera, cienką parówkę (jeżeli ktoś woli, to może przekroić parówkę wzdłuż na pół) i posypujemy ziołami. Taki naleśnik zwijamy i układamy w formie żaroodpornej (jeden obok drugiego). Całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut, aż ser się rozpuści.
Jak podawać?
Najlepiej chyba smakuje z keczupem, ale każdy inny sos na pewno też będzie pasował.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ga-Ga |