Składniki:
makaron świderki,
sos serowy Knorra,
ser żółty,
szynka,
sałatka meksykańska Pudliszek
Jak przyrządzić?
Makaron surowy (nie gotujemy) wsypujemy do naczynia żaroodpornego, do tego wsypujemy sałatkę meksykańską, szynkę pokrojoną w kostke, ser żótły starty na dużych oczkach. Mieszamy, wlewamy zrobiony sos (patrz sposób przyrządzenia), tak aby zakrył cały makaron. Posypujemy serem, wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 45 min.
Uwagi:
Do makaronu można dodać wszystko według gustu i smaku. Zapiekanka najlepsza jest, jak wystygnie i jeszcze raz podgrzana ma konsystencję stałą, nie rozpada się, można ją łatwo pokroić. Jest szybka w przygotowaniu, mało brudzenia naczyń i bardzo smaczna.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Joanna |