Składniki:
1 dowolna galaretka, 2 białka, 2 łyżki cukru.
Jak przyrządzić?
Gotujemy galaretkę wg przepisu. Gdy zacznie tężeć, ubijamy pianę z białek z cukrem. Gdy piana będzie gotowa, dodajemy tę tężejącą galaretkę i dokładnie ubijamy robotem. Gotową puszystą masę wylewamy do salaterek bądź jednej szklanej misy. Wstawiamy do lodówki. Przyozdabiamy wedle fantazji przed podaniem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
mikser, pucharki (salaterki) bądź szklana misa
Jak podawać?
Na deser.
Uwagi:
Bardzo lekki deser i prosty nawet dla początkujących :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | nikozja |