Składniki:
Ryba panga - 3 filety, vegeta, czosnek, białe wino, pory 3 szt., jogurt naturalny 1/2 l, jajko 1 szt.
Jak przyrządzić?
Rybę rozmrozić. Umyć, osuszyć ręcznikami kuchennymi. Doprawić vegetą i wyciśniętym czosnkiem. Niech trochę poleży (około 1 godz.). Piec w blaszce ok. 30 min w odrobinie białego wina. Zrobić sos: Pory, tylko białe części, udusić na maśle, aż będą miękkie, doprawić vegetą. Wlać do miseczki 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego, dodać 1 jajko i pory. Wymieszać. Wykładać na rybę i zapiekać ok. 15 minut (żeby pory za bardzo się nie przypiekły).
Uwagi:
Filety kłaść na blasze każdy oddzielnie obok siebie, nie jeden na drugim.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 25 zł |