Składniki:
2 piersi kurczaka, 1 cebula, 5 średnich ogórków konserwowych, 1 puszka kukurydzy, keczup, majonez (mały słoik), przyprawa kebab-gyros (firmy Prymat najlepiej).
Jak przyrządzić?
Zaczynamy od pokrojenia w kostkę piersi kurczaka, i cebuli (posypać troszkę solą, co by ją zmiękczyć). Pokrojone mięso panierujemy w przyprawie kebab-gyros i podsmażamy na patelni (nie trzeba dodawać pieprzu ani soli - w przypadku przyprawy Pryzmatu). Czekamy do wystygnięcia piersi. Następnie wrzucamy mięso do miski i zalewamy keczupem. Na to nakładamy warstwę cebuli, na to warstwę ogórków pokrojonych w kostkę i zalewamy majonezem. Następna w kolejce na szczyt jest kukurydza, którą polewamy keczupem. Na samiutkim końcu na keczup kładziemy majonez. Teraz najlepiej wstawić do lodówki na... jakiś czas, naprawdę niedługo ;) I gotowe do konsumpcji. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | St.Koma |