Składniki:
Opakowanie kotletów sojowych, kostka rosołowa (drobiowa lub warzywna), 3 garści dowolnego grubego makaronu, 1 cebula, puszka czerwonej fasoli,
słoiczek keczupu (najlepszy łagodny z Łowicza lub Kotlina).
Jak przyrządzić?
Kotlety ugotować w wodzie z kostką rosołową, odsączyć i odcisnąć w razie potrzeby. Ugotować makaron na półtwardo. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, do tego dodać kotlety wcześniej pokrojone w dość grubą kostkę, chwilę podsmażyć i wystudzić. Dodać makaron, odsaczoną i przepłukaną wodą fasolę oraz keczup. Dokładnie wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje, gdy jest delikatnie podrzana.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | ping |