Jajwetki, czyli jajka i krewetki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

12 jaj,
puszka krewetek,
3 ogórki konserwowe,
1 łyżka majonezu,
musztarda,
gałka muszkatołowa mielona,
suszony szczypiorek,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Jaja gotujemy około 10 minut, studzimy, obieramy i dzielimy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtko i wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez, drobno pokrojone ogórki i osączone z zalewy krewetki (część krewetek zostawiamy do dekoracji). Dodajemy łyżkę musztardy, łyżeczkę szczypiorku, sól i pieprz. Składniki dokładnie mieszamy i następnie nakładamy do białek (w miejsce żółtek). Każdą połówkę jajka dekorujemy krewetką i paseczkiem świeżego szczypiorku.

Uwagi:

Najlepiej podawać na przyjęciach zamiast tradycyjnych jajek z groszkiem ;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorGola

Jajwetki, czyli jajka i krewetki: Podobne przepisy

Jajwetki, czyli jajka i krewetki: wypróbuj również

Powiązane Tematy