Składniki:
12 jaj,
puszka krewetek,
3 ogórki konserwowe,
1 łyżka majonezu,
musztarda,
gałka muszkatołowa mielona,
suszony szczypiorek,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Jaja gotujemy około 10 minut, studzimy, obieramy i dzielimy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtko i wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez, drobno pokrojone ogórki i osączone z zalewy krewetki (część krewetek zostawiamy do dekoracji). Dodajemy łyżkę musztardy, łyżeczkę szczypiorku, sól i pieprz. Składniki dokładnie mieszamy i następnie nakładamy do białek (w miejsce żółtek). Każdą połówkę jajka dekorujemy krewetką i paseczkiem świeżego szczypiorku.
Uwagi:
Najlepiej podawać na przyjęciach zamiast tradycyjnych jajek z groszkiem ;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gola |