Składniki:
Kalafior, ziemniaki, marchew, koperek, kostka warzywna Knorra lub Winiar, vegeta, maggi, śmietana lub mąka.
Jak przyrządzić?
Kalafior dzielimy na malutkie różyczki i płuczemy.Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę.Marchew obieramy i kroimy. Koperek kroimy. Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy kostkę warzywną i trochę vegety oraz ziemniaki, kalafior i marchew. Można też włożyć gałązkę koperku. Gotujemy na wolnym ogniu.Kiedy warzywa są już miękkie (ale się nie rozpadają), dodajemy tylko śmietanę lub zagęszczamy trochę mąką. Wsypujemy pokrojony koperek i doprawiamy do smaku solą lub vegetą i maggi. Gotowe!
Uwagi:
Przepis jest prosty, a wykonanie szybkie.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mati |