Składniki:
2 udka z kurczaka, 60-80 dag żołądków drobiowych, włoszczyzna, majeranek, papryka, curry, pieprz.
Jak przyrządzić?
Z podanych składników gotujemy rosół do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjmujemy włoszczyznę i mięso i kroimy w drbne paski mięso i warzywa bez cebuli i pora. Następnie wrzucamy to wszysko do rosołu, zagotowujemy i przyprawiamy majerankiem, papryką pieprzem i curry.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, garnek i nóż
Jak podawać?
W bulionówkach, z pieczywem.
Uwagi:
Danie dość tanie i czasochłonne, ale wykwintne.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | borowka |