Flaczki drobiowe (autor borowka) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 udka z kurczaka, 60-80 dag żołądków drobiowych, włoszczyzna, majeranek, papryka, curry, pieprz.

Jak przyrządzić?

Z podanych składników gotujemy rosół do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjmujemy włoszczyznę i mięso i kroimy w drbne paski mięso i warzywa bez cebuli i pora. Następnie wrzucamy to wszysko do rosołu, zagotowujemy i przyprawiamy majerankiem, papryką pieprzem i curry.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, garnek i nóż

Jak podawać?

W bulionówkach, z pieczywem.

Uwagi:

Danie dość tanie i czasochłonne, ale wykwintne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćśredni
Porcje8
Przybliżony koszt15 zł
Autorborowka

Flaczki drobiowe (autor borowka): Podobne przepisy

Flaczki drobiowe (autor borowka): wypróbuj również

Powiązane Tematy