Indyk w kasztanach

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka 567 g całych kasztanów, 1 indyk, pietruszka, zioła, seler naciowy, jajko, 75 g masła, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Wypatroszyć i opalić indyka. Zachować wątrobę, serce, żołądki, posiekać drobno razem z ziołami, pietruszką i selerem. Posolić, popieprzyć, połączyć wszystko z żółtkiem jajka i rozmiękczonym masłem. Cały farsz pomieszać z całymi odsączonymi kasztanami, a następnie włożyć do środka indyka i zszyć indyka. Ułożyć indyka w naczyniu wysmarowanym uprzednio masłem i pozostawić w piekarniku na 1 godz. Piec w temperaturze 220 st. C, często go polewając. Po upieczeniu pozostawić do ostudzenia na 15 min. Będzie wówczas łatwiej się kroił. Wyciągnąć farsz i serwować porcje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania80 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autormarron

Indyk w kasztanach: Podobne przepisy

Indyk w kasztanach: wypróbuj również

Powiązane Tematy