Sk艂adniki:
200 g kremu kasztanowego waniliowego, 100 g cukru pudru, 2 jajka, szklanka mleka, 1 puszka owoc贸w w syropie (na przyk艂ad brzoskwinie, gruszki, morele). Ciasto: 250 g m膮ki, 125 g mas艂a, 25 g cukru, szklanka wody, szczypta soli.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ciasto: wymiesza膰 m膮k臋 z mas艂em, odrobin膮 soli, cukrem i zimn膮 wod膮. Zagnie艣膰 ciasto i w艂o偶y膰 do lod贸wki na 2 godziny. Wy艂o偶y膰 brytfank臋 ciastem.W miseczce wymiesza膰 ca艂e jajka z cukrem i mlekiem. Ubija膰 a偶 do otrzymania konsystencji musu, do kt贸rego trzeba doda膰 krem kasztanowy. Przela膰 mieszank臋 na ciasto i zapieka膰 przez 30 min w temp. 180-200 st. C. Po ostudzeniu ciasta pola膰 je syropem z owoc贸w, a nast臋pnie przystroi膰 je owocami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marron |