Składniki:
2 płaty filetów z kurczaka, 2 zielone, 1 czerwona, 1 żółta papryka, kapusta pekińska, świeży ogórek, kukurydza z puszki, przyprawa gyros (tylko nie gyros-kebab), majonez.
Jak przyrządzić?
Filety pokroić w kawałki, wymieszać z przyprawą, odstawić na chwilę. W tym czasie pokroić w kostkę paprykę, ogórek, kapustę. Mięso usmażyć, poczekać, aż ostygnie. Pokrojone warzywa, mięso, kukurydzę i majonez wymieszać i jeść.
Jak podawać?
Na talerzach, plastikowych tackach, w kubkach, miskach - zawsze smakuje tak samo dobrze...
Uwagi:
Znika szybko, często szybciej niż mięso z grilla.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | marlena |