Składniki:
Paczka makaronu, 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1 marchew, 2 łyżki oleju, 1/4 kostki masła, sól, pieprz, majeranek.
Jak przyrządzić?
Na rozgzanej patelni usmażyć pokrojoną w średnią kostkę cebulę, dodać startą na tarce marchew, podsmażyć, dodać mielone mięso i przyprawy do smaku. Smażyć wszystko razem, aż mięso się usmaży. Osobno ugotowany makaron, 1/4 kostki masła dodać do mięsa i warzyw, wymieszać i gotowe.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia
Uwagi:
Można też do mielonego dodać sos Pudliszki albo inny, jak kto woli. Danie jest pyszne, łatwo je odgrzać i wtedy też jest dobre.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | nataliana |