Składniki:
Puszka 440 g puree z kasztanów, 1 duży seler, 100 g tartego żółtego sera, 100 g masła, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Obrać seler, pokroić w talarki na grubość 1 cm i gotować w osolonej wodzie około 15 min. Odcedzić, wyłożyć połową plastrów selera dno brytfanki, popieprzyć, pokruszyć na to 50 g rozdrobnionego masła, przykryć następnie puree kasztanowym (uprzednio podgrzanym w kąpieli wodnej, żeby rozmiękło), posypać pozostałą częścią pokruszonego masła. Poukładać na górze drugą połowę plastrów selera, posypać tartym serem, przypiekać 5-7 min.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marron |