Pieczonki ardechois (kasztany)

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka 440 g puree z kasztanów, 1 duży seler, 100 g tartego żółtego sera, 100 g masła, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Obrać seler, pokroić w talarki na grubość 1 cm i gotować w osolonej wodzie około 15 min. Odcedzić, wyłożyć połową plastrów selera dno brytfanki, popieprzyć, pokruszyć na to 50 g rozdrobnionego masła, przykryć następnie puree kasztanowym (uprzednio podgrzanym w kąpieli wodnej, żeby rozmiękło), posypać pozostałą częścią pokruszonego masła. Poukładać na górze drugą połowę plastrów selera, posypać tartym serem, przypiekać 5-7 min.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autormarron

Pieczonki ardechois (kasztany): Podobne przepisy

Pieczonki ardechois (kasztany): wypróbuj również

Powiązane Tematy