Celęcina w kasztanach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

słoik 360 g całych kasztanów, 750 g łopatki cielęcej, 2 łyżki mąki, włoszczyzna, 12 małych cebul, sól, pieprz, 2 żółtka, pół szklanki białego wina, 10 ml śmietany, sok z jednej cytryny.

Jak przyrządzić?

Udusić w garnku kawałki cielęciny, posypać mąką, dodać zimnej wody, tak żeby przykryła cielęcinę, posolić, popieprzyć, dodać włoszczyznę i cebulę. Przykryć, gotować 1 godz. na średnim ogniu. Następnie wsypać kasztany i gotować jeszcze 5 min na wolnym ogniu. Ubić żółtka z białym winem, dodać śmietanę i sok z cytryny. Wlać mieszankę powoli do bulionu, następnie podawać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autormarron

Celęcina w kasztanach: Podobne przepisy

Celęcina w kasztanach: wypróbuj również

Powiązane Tematy